Μέσα Μεταφοράς: νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για να πάρουν μέρος σε γενική συνέλευση όπου αναμένεται να προτείνουν 48ωρη απεργία από την Τρίτη.

Σε ισχύ εν τω μεταξύ θα είναι από την Τρίτη, οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Αυτά με την παλαιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου και έως την 1η Απριλίου θα μπορούν να ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας έχουν κηρύξει για την Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας από τις 9 έως τη μία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε Παν-ιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν αύριο οι φαρμακοποιοί, σε γενική συνέλευση του κλάδου, στις πέντε το απόγευμα.

«Η λύση που δίνουμε, ανοίγει το επάγγελμα αλλά δεν αναιρεί τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών. Η ευθύνη ανήκει τώρα στους φαρμακοποιούς και οι πολίτες θα τους κρίνουν», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή Αθήνα 9,84

Σχόλια