Λίμνη Κορώνεια: αντιδράσεις για την παραπομπή

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης αποδίδεται, όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις, η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας.

«Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει την αδράνεια των αρμόδιων Υπουργείων, που δεν προχώρησαν κανένα έργο. Η Νομαρχία ήταν η μόνη που προχώρησε τα έργα αρμοδιότητάς της, ενώ φωνάζουμε εδώ και χρόνια για τα υπουργεία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη ρύπανση της λίμνης Κορώνειας ήταν κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι και ιδιαίτερα ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ειδικότερα, οι Οικολόγοι κατηγορούν τη διοίκηση Ψωμιάδη ότι  «φέρει βαρύτατες ευθύνες για το βατερλό της λίμνης, για την ανικανότητα και τη διαπλοκή με την οποία διαχειρίστηκε το θέμα».

Την ίδια ώρα, ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα «Στο σκαμνί η Ελλάδα για την εγκατάλειψη της λίμνης Κορώνειας», κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αρμόδια υπουργός ερωτάται πού δαπανήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που αφορούσαν στη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας, ποια είναι τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το αρμόδιο υπουργείο και εάν έχει προβεί η ηγεσία του υπουργείου σε έναν σχεδιασμό για τη σωτηρία και την ανάδειξη της λίμνης Κορώνειας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια