Αιωρούμενα σωματίδια: τελεσίγραφο Κομισιόν σε Ηνωμένο Βασίλειο

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δυο εβδομάδες περιθώριο έχει το Ηνωμένο Βασίλειο για να πείσει την Κομισιόν ότι θα συμμορφωθεί με τα πρότυπα της ΕΕ για τον καθαρό αέρα, αλλιώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει τα βρετανικά αρχεία για την ποιότητα του αέρα στο Λονδίνο και σε διάστημα ενός μήνα θα αποφασίσει αν θα δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο περίοδο χάριτος μέχρι τα μέσα Ιουνίου για να συμμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Κομισιόν έστειλε στο Ηνωμένο Βασίλειο τελική προειδοποίηση για τη ρύπανση του αέρα και τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια PM10 στο Λονδίνο και το Γιβραλτάρ.

Πέρα από τη Βρετανία, η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει για 20 από τα 27 κράτη μέλη σε ό,τι αφορά την ποιότητα του αέρα.

Σημειώνεται ότι η Σλοβενία και η Σουηδία έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υψηλά επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων PM10, που ενοχοποιούνται για άσθμα, καρδιακά νοσήματα πρώιμο θάνατο και καρκίνο των πνευμόνων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια