Βερολίνο: μεγάλη διαδήλωση για το σκάνδαλο διοξίνης

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Χιλιάδες Γερμανοί διαδηλωτές κατέκλυσαν την περασμένη εβδομάδα το Βερολίνο διαμαρτυρόμενοι για το σκάνδαλο διοξίνης και απαιτώντας αλλαγές στις μεθόδους καλλιέργειας και στην κτηνοτροφία.

Το σκάνδαλο διοξίνης, που ξεκίνησε από μολυσμένες ζωοτροφές, έχει ξεσηκώσει τους καταναλωτές, έχει σημάνει συναγερμό σε διεθνές επίπεδο και έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις γερμανικές εξαγωγές αυγών και κρέατος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο – με σύνθημα «Φτάνει. Όχι στα γενετικά τροποποιημένα, όχι στα εργοστάσια ζώων, όχι ντάμπινγκ στις εξαγωγές»- συμμετείχαν τουλάχιστον 22.000 άτομα.

«Τα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα πρότυπα που έχουμε στην κτηνοτροφία είναι πολύ χαμηλά», δήλωσε ένας διαδηλωτής, μέλος της οργάνωσης «Φίλοι της Γης».

«Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές, κάτι που αποδεικνύεται τώρα και με το σκάνδαλο διοξίνης» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να ζουν με αυτό τον φόβο.

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνει ικανοποιημένη με τις προσπάθειες που διεξάγει η κυβέρνηση για να διορθώσει τα προβλήματα του συστήματος ελέγχου και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των λιπαντικών και των ουσιών που προορίζονται για βιομηχανική και γεωργική χρήση, καθώς και η καθιέρωση νέου συστήματος αδειοδότησης.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια