Γορίλας που περπατάει σαν άνθρωπος (video)

0
219

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Πάνω από 150.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει το βίντεο στο You Tube, όπου δείχνει ένα Ορεινό Γορίλα να περπατάει σαν άνθρωπος.

Ο Ασημόραχος γορίλας, όπως αλλιώς τους αποκαλούν λόγω του ασημένιου τριχώματος που αναπτύσσεται στη ράχη τους όσο μεγαλώνουν, ηλικίας 21 ετών, φιλοξενείται στο Πάρκο Άγριων Ζώων στο Κεντ της Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Το όνομα του είναι Ambam και  περπατάει σαν άνθρωπος.

Ο υπεύθυνος του Πάρκου Phil Ridges δήλωσε ότι «ο πατέρας του  Ambam συνήθιζε να περπατάει έτσι. Και ο Ambam και η αδερφή του η Tamba περπατούν σαν άνθρωποι».

«Όταν έρχονται οι φύλακες για να ταΐσουν τους γορίλες, ο Ambam στέκεται στα δύο του πόδια για να μπορεί πρώτος να παίρνει την τροφή του».

Οι γορίλες ζουν στα ορεινά στην Κεντρική Αφρική και ο μεγαλύτερος πληθυσμός τους εντοπίζεται στην οροσειρά Virunga, στην οποία υπάρχουν τρία εθνικά πάρκα, της Ρουάντας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ουγκάντας.

Οι ορεινοί γορίλες απειλούνται από τη λαθροθηρία, από τις συγκρούσεις με τους αντάρτες, την αποψίλωση των δασών και από τις ασθένειες.

Δείτε το video

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια