Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Καρύστου

0
173

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Alpha Green, ξεκινά από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, θα τοποθετηθούν 40 μπλε κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία, στα δημοτικά καταστήματα, στις δημόσιες υπηρεσίες και σε κεντρικά σημεία.

Οι εν λόγω ενέργειες έχουν ως στόχο την εξοικείωση και ευαισθησία των δημοτών με την ανακύκλωση, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Απώτερος σκοπός της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης εντός του 2011, η ορθολογική και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, η οριστική και ουσιαστική λύση με την ΧΑΔΑ Καρύστου, καθώς και η αποκατάσταση της πρώην ΧΑΔΑ Στυρέων.

Η επιτυχία της εν λόγω προσπάθειας, θα κριθεί κατά μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση της κοινωνίας των πολιτών.

Σημαντικός σύμμαχος θα αποτελέσει η μαθητική κοινότητα, η οποία πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια, ημερίδες, θέσπιση βραβείου για το σχολείο με το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι ώστε η ανακύκλωση να περάσει στη συνείδηση των δημοτών όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως αναγκαιότητα.

Πηγή: karystosOn line.gr

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια