Αδέσποτα: οι πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το θέμα των αδέσποτων κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλο, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νόμου 3170 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων για το άμεσο μέλλον, με επίκεντρο τη λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου στην περιοχή των Γλαφυρών, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές του σχετικού νόμου.

Προτάθηκε η συγκρότηση δύο συνεργείων για την περισυλλογή των αδέσποτων από κάθε περιοχή του νέου Δήμου, προκειμένου να οδηγούνται για αποπαρασίτωση και στείρωση, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα του υπουργείου.

Επίσης, προτάθηκε η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την καταγραφή περιστατικών, καταγγελιών από πολίτες και αναφορών που σχετίζονται με το πρόβλημα.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια