Λίμνη Κορώνεια: αποτυχία του ΥΠΕΚΑ η παραπομπή λέει ο Κ. Μητσοτάκης

1
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ανακοίνωση σχετικά με την παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωδικαστήριο για τη λίμνη Κορώνεια προέβη ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την λίμνη Κορώνεια και η ταυτόχρονη προειδοποίηση για παραπομπή της χώρας μας εξαιτίας της ελλιπούς πολιτικής προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αναδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας, το αρμόδιο Υπουργείο συνεχίζει μια ατελέσφορη και επιζήμια πολιτική που εκθέτει τη χώρα.

Όσον αφορά την Κορώνεια, έχουμε καλέσει εδώ και μήνες τα συναρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ένας από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Β. Ελλάδας. Δυστυχώς μάταια, όπως αποδεικνύεται, καθώς η αδράνεια της κυβέρνησης μας οδήγησε ένα βήμα πιο κοντά σε άλλη μία καταδίκη της χώρας μας.

Όσον αφορά το ζήτημα της ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Οδηγίας 2008/56 για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων, η κυβέρνηση όχι μόνο έχει καθυστερήσει να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά το έχει αναγάγει η ίδια σε ενδοκυβερνητικό πρόβλημα που ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις για τη χώρα, με την πρόσφατη διαφωνία μεταξύ της Υπουργού Περιβάλλοντος και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα περιμένει να τα βρουν η κα Μπριμπίλη με τον κ. Βενιζέλο γι’ αυτό καλό είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα και υπεύθυνα ώστε να μην βρεθούμε ενώπιον ακόμα μίας παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
    όλοι..κλαίνε σήμερα, αλλά όταν έπρεπε δεν μιλούσαν για τα βαφεία, τις γεωτρήσεις, τους βιολογικούς χωρίς αποχετευτικά δίκτυα κλπ!!!

Comments are closed.