Εξασθενές χρώμιο στη Δυτική ΑΘήνα

0
52

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σε μεταφερόμενη ρύπανση από παρακείμενη βιομηχανία  αποδίδουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που ανίχνευσε προ εβδομάδων η Νομαρχία Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο.

Η ρύπανση εντοπίστηκε σε ρέμα στην περιοχή Συντριβάνι, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι αιτία είναι η ρήψη επικίνδυνων αποβλήτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Κατόπιν καταγγελίας, η Νομαρχία απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους τρία δείγματα, από τα οποία στα δύο ανιχνεύτηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις που έφτασαν τα 170 έως τα 200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και που στο σύνολό τους αφορούσαν εξασθενές χρώμιο.

Η υπόθεση της βιομηχανικής ρύπανσης συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς, με εξαίρεση τα πετρώματα που «αναβλύζουν» χρώμιο, τη μεγαλύτερη πληγή αποτελεί η παράνομη εναπόθεση βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων.

Εξίσου σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της βιομηχανίας, η οποία έχει μετατρέψει την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου σε χαβούζα της Δυτικής Αθήνας.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια