Το δάσος του Σέιχ Σου αναγεννιέται

0
99

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 7 Ιουλίου του 1997, μοιάζει να αναγεννιέται από τις στάχτες του, χάρη, κυρίως στη φυσική αναγέννηση αλλά και την εκτεταμένη τεχνητή αναδάσωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», το 55% του δάσους που κάηκε, μια έκταση 16,640 στρεμμάτων, έχει καλυφθεί με πουρνάρια, πεύκα και κυπαρίσσια.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν τα επόμενα χρόνια.

Ο υπεύθυνος αναδασώσεων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, Σπύρος Θεοδοσίου, δήλωσε ότι «Προχωράμε πλέον στον εμπλουτισμό του δάσους με δρύες αλλά και καρποφόρα δέντρα, μουριές, συκιές, καστανιές, κέδρους και πυράκανθους που φυτεύονται σε διαφορετικά σημεία».

Η Διεύθυνση Αναδασώσεων ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την παραγωγή του κατάλληλου φυτευτικού υλικού στα δασικά φυτώρια, την εκτέλεση έργων αναδασώσεων διευθέτησης χειμάρρων, δασικής αναψυχής και λευκοκαλλιέργειας.

Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δασικές υπηρεσίες μεριμνά για την προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ, Θεοδοσίου επισήμανε ότι «είμαστε πλέον στο τέλος της περιόδου αναδασώσεων και η διεύθυνση προχωρά μόνο σε βελτιώσεις».

Το 2010 φυτεύτηκαν περίπου 60.000 δενδρύλλια και λόγω των καιρικών συνθηκών κατάφεραν να επιβιώσουν τα περισσότερα από αυτά.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια