Δολοφονία δημοσιογράφου που αποκάλυπτε περιβαλλοντικά εγκλήματα

0
24

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η αστυνομία των Φιλιππινών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένα πρώην κυβερνητικό στέλεχος και άλλα τέσσερα άτομα είναι ύποπτα για τη δολοφονία γνωστού δημοσιογράφου που αποκάλυπτε περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Ο  Gerando Ortega δολοφονήθηκε τη Δευτέρα ενώ ψώνιζε στην αγορά, λίγο αφότου είχε τελειώσει τη ραδιοφωνική του εκπομπή.

Μέσα από την εκπομπή του ο 47χρονος δημοσιογράφος προωθούσε την περιβαλλοντική προστασία και αποκάλυπτε σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως για παράδειγμα παράνομες μεταλλευτικές δραστηριότητες στο νησί Palawan.

«Προφανώς το έγκλημα διαπράχθηκε από πληρωμένο δολοφόνο. Ο δρ. Ortega ήταν γνωστός για την περιβαλλοντική δράση του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας των Φιλιππινών.

Ο ένοπλος που δολοφόνησε τον 47χρονο δημοσιογράφο συνελήφθη αμέσως μετά το έγκλημα. Η αστυνομία εκτιμά ότι άλλα τέσσερα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αξιωματούχος του νησιού Palawan, στον οποίο ανήκε και το όπλο.

Σημειώνεται ότι ο Gerando Ortega to 2004 έβαλε υποψηφιότητα για κυβερνήτης στο νησί Palawan, ωστόσο δεν συγκέντρωσε πολλές ψήφους. Στόχος του ήταν να βάλει τέλος στις παράνομες μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι Φιλιππίνες είναι από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια