Ιδιώτες προσφέρουν απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την προσφορά τριών απορριμματοφόρων από ιδιωτική εταιρεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για δύο εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Ψωμιάδης και ευχήθηκε η ενέργεια αυτή να βρει και άλλους μιμητές.
«Η κίνηση αυτή δείχνει ότι υπάρχει αναπτυγμένη κοινωνική συνείδηση στη πόλη. Μακάρι να μιμηθούν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα της εταιρείας που έκανε την προσφορά», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα στη «μάχη της καθαριότητας» θα συμμετέχουν τριάντα αποριμματοφόρα και τρεις τράκτορες.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του έργου της καθαριότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ο δήμος να αποφασίσει για αγορά απορριμματοφόρων, προτού υπάρξει σαφής εικόνα για τις δυνατότητές του σε προσωπικό και μηχανήματα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια