Η Σαουδική Αραβία στρέφεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

0
16
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Στις ανανεώσιμες πηγές και στην πυρηνική ενέργεια σκοπεύει να επενδύσει η Σαουδική Αραβία προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες για ηλεκτρισμό τις επόμενες δεκαετίες.

Παρά το γεγονός ότι τα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα επαρκούν να καλύψουν τόσο τις εξαγωγές όσο και την εσωτερική κατανάλωση τα επόμενα 80 χρόνια, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, καταβάλλεται προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών,καθώς οι ανάγκες σε ηλεκτρισμό αναμένεται να ανέλθουν σε 120 γιγαβατ το 2032 από 40 γιγαβάτ το 2010.

Στόχος της σαουδαραβικής κυβέρνησης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για εξοικονόμηση πετρελαίου και διάθεσή του για εξαγωγές.

Όπως δήλωσε ο Hashem Yamani, διευθυντής της πρότυπης πόλης King Abdullah City σε θέματα ατομικής και ανανεώσιμης ενέργειας, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε επαφές με διάφορες χώρες που κατέχουν τεχνογνωσία στον τομέα.

Πρόσφατα μάλιστα, η διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Areva, που εξειδικεύεται στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, επισκέφθηκε το Ριάντ και υπέγραψε συμφωνία με τον Όμιλο Μπιν Λάντεν για συνεργασία στους τομείς της ηλιακής και πυρηνικής ενέργειας.

Για το econews

Newslink

Σχόλια