Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΚΑ με Οικολόγους Πράσινους

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η πολιτική για τον στρατηγικό σχεδιασμό σε σχέση με την ενέργεια ήταν το επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ τονίστηκε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει από τα μέσα του 2010 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχεδιασμό βάση του οποίου θα επιτύχει τους στόχους της για το 20-20-20.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, υπογράμμισε ότι η στάση της Ελλάδας στο θέμα αύξησης του ποσοστού μείωσης των ρύπων από το 20% στο 30% είναι υπό διερεύνηση, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα προκριθεί μια λύση που θα έχει ως βάση για την Ευρώπη την ανάπτυξη των πυρηνικών προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων για το Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον», το οποίο συνδυάζει μία σειρά από εφαρμογές μεγάλης κλίμακας και επιδεικτικά προγράμματα και θα πραγματοποιηθούν 3.100.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και εμπορικά κτίρια).

Συζητήθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος Εξοικονομώ που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από πλευράς ΥΠΕΚΑ διευκρινίστηκε ότι πλέον είναι δυνατή η εκταμίευση πόρων για την εφαρμογή του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης υπήρξε δέσμευση για νέα συνάντηση εντός του Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Από πλευράς Οικολόγων Πράσινων στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Τάσος Κρομμύδας και Γιάννης Τσιρώνης, ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας Κώστας Κατώπης, ο υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος Νίκος Μάντζαρης και η εκπρόσωπος τύπου Ελεάνα Ιωαννίδη.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια