Το Διεθνές Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών στηρίζει το ΑΠΘ

0
21

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη θετική ανταπόκριση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, είχε πρόταση των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ερευνητική και τεχνική υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών, που σκοπεύει να ιδρύσει το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρυτανικές αρχές, συναντήθηκαν το Σάββατο στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον οποίο υπέβαλλαν πρόταση για την επιστημονική εποπτεία του Διεθνούς Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών, δεδομένης της ευαισθησίας και του έργου της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο ρόλος του ιδρύματος θα είναι η περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση, αλλά και η προώθηση της δημόσιας συζήτησης για το περιβάλλον, μέσα από μία σειρά δράσεων που προτείνει το ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράσεις αυτές αφορούν στη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αγαθών, την κοινωνική οικολογία, την περιβαλλοντική ιστορία και ηθική, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση.

Το πρότυπο αυτό Κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φιλοξενία, μέσω υποτροφιών, σε επιστήμονες διεθνούς κύρους και σε νέους επιστήμονες, ενώ πέρα από τον ερευνητικό του προσανατολισμό, θα προωθεί τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το ΑΠΘ αποβλέπει στη δημιουργία ενός δικτύου πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων που θα ενισχύσουν τις δράσεις του Ιδρύματος, ενώ θα παρέχει και οικονομική υποστήριξη μέσω προγραμμάτων της ΕΕ και διεθνών φορέων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια