Πόσο θα αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη;

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Κανένας επιστήμονας μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δώσει μια ακριβής απάντηση, στο ερώτημα πόσους βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται κυρίως στις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, πράγμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες, έχουν προβλέψει κάποια μελλοντικά σενάρια που μπορεί να συμβούν τα επόμενα χρόνια ή τις επόμενες δεκαετίες.

Η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, είναι η αιτία που προκαλεί το λιώσιμο των παγετώνων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθεί άνοδος της στάθμης των θαλασσών, να πολλαπλασιαστούν οι πλημμύρες και να αυξηθούν οι κλιματικοί πρόσφυγες.

Ορισμένες περιοχές στον πλανήτη θα πληγούν περισσότερο από τις κλιματικές αλλαγές.

Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, να γίνουν αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, για τη σωτηρία του πλανήτη.

Η Διαβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), εξέτασε μια σειρά από πιθανά σενάρια για το μέλλον του πλανήτη, σε σχέση με την  την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ένα σενάριο, προβλέπει ότι αν συνεχιστούν να αυξάνονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, στο μεγαλύτερο μέρος του αιώνα, τότε μέχρι το 2.100, θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου η μέση θερμοκρασία του πλανήτη.

Ενώ, ένα άλλο σενάριο προβλέπει ότι αν μειωθούν οι εκπομπές, τότε η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 1,8 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα και αν όλες οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σταματήσουν, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχίζεται …

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια