Υποθαλάσσιο πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζουν DCNS-Areva

0
26
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Την κατασκευή υποθαλάσσιου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει η AREVA σε συνεργασία με τη DCNS στη Γαλλία.
Η γαλλική AREVA είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων, ενώ η DCNS εξειδικεύεται στη ναυπήγηση πλοίων και πυρηνικών υποβρυχίων.

Το σχέδιο Flexblue προβλέπει την κατασκευή ενός υποβρύχιου πυρηνικού αντιδραστήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 μεγαβάτ.

Ένα κοινό πυρηνικό εργοστάσιο παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την εξυπηρέτηση μεγάλων αστικών κέντρων, ισχύος 1000 μεγαβάτ. Στόχος των DCNS και AREVA είναι η κατασκευή μικρότερων και πιο ευέλικτων αντιδραστήρων για την κάλυψη αναγκών περιοχών με περιορισμένες υποδομές.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης με την EDF και την Επιτροπή Ατομικής και Εναλλακτικής Ενέργειας της Γαλλίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της DCNS οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη διετία θα επικεντρωθούν σε θέματα ασφάλειας, σε τεχνικές παραγωγής και στην δυνατότητα απορρόφησης της παραγόμενης ενέργειας από την αγορά.

Για το econews
Newslink

Σχόλια