Τίνα Μπιρμπίλη: επενδύσεις 20 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ ως το 2015

0
4
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα φέρουν οι κυβερνητικές πολιτικές δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Η υπουργός ΠΕΚΑ υπογράμμισε επίσης πως η υλοποίηση του μοντέλου της “πράσινης” ανάπτυξης απαιτεί χρόνο απαντώντας στους επικριτές της.

Αναφερόμενη στη ΔΕΗ και στην ανταλλαγή λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης, η κα. Μπιρμπίλη έθεσε ως στόχο τη μείωση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, με παράλληλη “διασφάλιση του δυναμισμού της ΔΕΗ, η οποία δεν επιτυγχάνεται με την πώληση μονάδων”.

Η υπουργός ΠΕΚΑ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών για τη δόμηση σε περιοχές Natura λέγοντας πως “οι παρεκκλίσεις (στη δόμηση) έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ του κράτους και των πολιτών τις τελευταίες δεκαετίες” και πρόσθεσε πως “το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενο μια καινούργια αρχή, αυτή την πολιτική υλοποιούμε όλοι. Οσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα, αλίμονο αν ο σχεδιασμός μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου είναι η αλόγιστη οικοδόμηση των περιοχών Natura Μετά από αυτές, τι θα χτίσουμε;”

Για το econews
Newslink

Σχόλια