Φυσικό αέριο: το Φεβρουάριο οι αποφάσεις στην Κύπρο

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Φεβρουάριο αναμένεται να δώσει απαντήσεις η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, όποτε θα είναι δυνατή η λήψη απόφασης για το θέμα του φυσικού αερίου και ο καταρτισμός στρατηγικής διαχείρισης ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή της Κύπρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τη «θέση 12″ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θα απαντήσει για το πότε προγραμματίζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις και πόσο χρόνο θα πάρει η άντληση φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά άμεσα και γρήγορα, η εταιρεία Noble, η οποία διαχειρίζεται και τα ισραηλινά κοιτάσματα, θα πει αν θα μπορεί να φέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και κάτω από ποιους όρους και τιμές.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι έχουν τεθεί ήδη τα ερωτήματα στην εταιρεία, η οποία αναμένεται να αποστείλει εμπειρογνώμονες στα μέσα του επόμενου μήνα και στη συνέχεια ηγετική ομάδα της εταιρείας θα επισκεφθεί το νησί.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια