ΙΕΝΕ: Έρευνες Πετρελαίου και Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το ΙΕΝΕ, επιδιώκοντας, για ακόμη μία φορά, την οργάνωση ενός πλήρους δημοσίου διαλόγου πάνω στα κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα της χώρας, συγκαλεί στις 27 Ιανουαρίου 2011, ειδική απογευματινή εκδήλωση με θέμα: «Έρευνες Πετρελαίου και Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), και ώρα 17:30-21:00.

Το ζήτημα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων που διαθέτει ο ελληνικός χώρος επανέρχεται στο προσκήνιο επ’ ευκαιρία της σύστασης από την κυβέρνηση του νέου φορέα υδρογονανθράκων και, για τον λόγο αυτό, έχει προσκαλέσει έμπειρα στελέχη του χώρου, αλλά και σε έγκριτους ακαδημαϊκούς, με στόχο να αποκτήσει το ελληνικό κοινό μία συνολική εικόνα των ευκαιριών και των προκλήσεων που συνιστά το ζήτημα αυτό για την χώρα μας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ θα υπάρξει εισαγωγικός σχολιασμός από τον Πρόεδρο του ΙΕΝΕ Δρ. Ιωάννη Δεσύπρη και τον κ. Αλέξη Αθανασόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Υποδομών του ΙΕΝΕ.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Γεωλόγος Πετρελαίων – Ενεργειακός Οικονομολόγος και Μέλος του ΔΣ του ΙΕΝΕ Δρ. Κωνσταντίνος Α. Νικολάου, ο Δρ. Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής του Τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και Δ/ντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας. Ο καθένας από τους παραπάνω ομιλητές θα φωτίσει τις νομικές και πολιτικές πτυχές προεκτάσεις της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που στόχο έχει να αποτελέσει ένα βήμα διαλόγου ανάμεσα σε διαπρεπή στελέχη του ενεργειακού χώρου στην Ελλάδα, καθώς και τεχνοκράτες, πανεπιστημιακούς και αναλυτές. Στη συζήτηση αυτή, την οποία θα συντονίσει ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής, θα λάβουν μέρος η κα. Τερέζα Φωκιανού, Γεωλόγος και Δ/νουσα Σύμβουλος Flow S.A., ο Καθηγητής Αντώνης Φώσκολος, Γεωλόγος Πετρελαίων-Ενεργειακός Οικονομολόγος (Τμήμα μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείο Κρήτης), ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Μηχ/κός Μεταλλείων – Γεωφυσικός, (Δ/ντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων, ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.), ο κ. Αντώνης Αγγελόπουλος, (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Παρ/μα Αν. Στερεάς & Σύμβουλος Υφυπουργού ΠΕΚΑ), ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Γεωλόγος Πετρελαίων (Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων, Flow S.A.), και ο Αρθρογράφος – Οικονομικός Αναλυτής της εφημερίδας «Ημερησία» κ. Γιώργος Καπόπουλος.

Η είσοδος στην ειδική αυτή απογευματινή εκδήλωση είναι ελεύθερη για τα μέλη του ΙΕΝΕ, αλλά και για κάθε εμπλεκόμενο με τον χώρο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να συμπληρώσουν το Δελτίο Εγγραφής που είναι διαθέσιμο μέσω του ειδικού banner στο www.iene.gr Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Πηγή ΙΕΝΕ

Σχόλια