Απάνθρωπη δολοφονία αλεπούς στο Κιλκίς

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μετά τις αρκούδες και τους λύκους, ήρθε και η σειρά των αλεπούδων να δοκιμάσουν την αγριότητα της ανθρώπινης φυλής με την οποία κανένα αγρίμι δεν μπορεί να τα βάλει…

Την καταγγελία για την στυγερή δολοφονία της άτυχης αλεπούς έκαναν μέλη της οργάνωσης «WWF Ελλάς», που την βρήκαν νεκρή κοντά στο χωριό Άγιος Χαράλαμπος.

Το άτυχο ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο, αλλά βρέθηκε κρεμασμένο με τα πόδια δεμένα πάνω σε μια πινακίδα σήμανσης, στο 14,3 χιλιόμετρο της ποδηλατικής διαδρομής που έχει χαραχθεί στην περιοχή!

Το γεγονός ότι η αλεπού δεν ήταν τραυματισμένη, κάνει την WWF να εκτιμά ότι θανατώθηκε με άλλα μέσα, δηλαδή ή υπέστη δηλητηρίαση από δολώματα- «φόλες» ή πνίγηκε μετά από παγίδευση.

Η οργάνωση καταδικάζει την βάρβαρη αυτή πράξη και καλεί τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες να ερευνήσουν το γεγονός για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι το να βρίσκονται αντιμέτωποι οι πεζοπόροι και ποδηλάτες με εικόνες που δυσφημούν την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, δεν προωθεί την ήπια τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκουν οι φορείς του τόπου.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια