Λίμνη Καστοριάς: ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, ακόμη και κρεβάτια, ανασύρονται από τον βυθό, της λίμνης Καστοριάς σε μία προσπάθεια του Δήμου να την καθαρίσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με πενιχρά μέσα, καθώς τα μοναδικά διαθέσιμα εργαλεία είναι μία βάρκα και μία άγκυρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τοπικοί άρχοντες δηλώνουν ότι παρά τα λίγα μέσα που διαθέτουν για τον καθαρισμό της λίμνης, θα συνεχίσουν την προσπάθεία τους, ενώ ελπίζουν στη βοήθεια της πολιτείας και τον αρμόδιων επιστημονικών φορέων.

Στο βυθό της λίμνης βρίσκονται ακόμη και αυτοκίνητα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να ανασυρθούν με την άγκυρα και την βάρκα.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και περιμετρικά της λίμνης, ενώ θα ληφθούν μέτρα για τις 600 περίπου οικοδομές που δεν είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα τα λύματά τους να καταλήγουν στη λίμνη.

Επιπλέον, η δημοτική Αρχή αναμένει από το ΥΠΕΚΑ την ενεργοποίηση του φορέα διαχείρισης της λίμνης, καθώς και άλλων φορέων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια