Επιδείνωση του καιρού από σήμερα

0
1

Περιβάλλον-Ενέργεια-Οικολογία:

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011.

Στην Αττική θα σημειωθούν πιθανότατα βροχές, ενώ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13-14 βαθμούς.

Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11-12 βαθμούς, ενώ μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Στη Β. Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 12 βαθμούς, 7 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα. Λίγα χιονια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατ. Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που από το βραδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στα βόρεια και ανατολικά πελάγη. Μέτριοι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς και από το βράδυ και στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χωρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές, σταδιακά όμως θα εξασθενησουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια