Θεσσαλονίκη: οχήματα του στρατού για την αποκομιδή των σκουπιδιών

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα πρώτα οχήματα του στρατού βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν στην επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από τα σκουπίδια, μετά την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, πρόκειται για οχήματα από το Γ” Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, οι δε εργάτες που προχωρούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνδρομή του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη.

Σημειώνεται ότι σε αρκετές γειτονιές βρίσκονται ακόμα συσσωρευμένοι τόνοι απορριμμάτων, γεγονός που προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών.

Αν και ο δήμος διαθέτει 73 απορριμματοφόρα, μόνο 7 με 10 βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, καθώς τα υπόλοιπα είναι παραγκωνισμένα λόγω βλαβών.

Εκτός αυτού, σε λειτουργία βρίσκεται μόνο ένας από τους συνολικά 12 τράκτορες που μεταφέρει τα σκουπίδια από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια