Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια του διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών έλαβε την Τρίτη η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στον ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συνεχίζουν, ωστόσο, τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Την Τέταρτη και την Πέμπτη, τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, του ΟΣΕ ματαιώνονται καθώς οι συρμοί του Οργανισμού θα μείνουν ακινητοποιημένοι, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης για τις 19 & 20 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία την Τετάρτη και την Πέμπτη, ημέρες της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο. Επίσης καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την  Τρίτη πέρασαν την πόρτα του υπουργείου οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρόνο διαρκεί ο διάλογος.

Πηγές του υπουργείου χαρακτήριζαν εποικοδομητικό το διάλογο, ο οποίος διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ενώ από την πλευρά των εργαζομένων διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ενστάσεις για επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου.

Παράνομη η απεργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή το σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.

Η 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη όμως, βρίσκεται ουσιτικά στον «αέρα» καθώς το πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ, έκρινε παράνομη την κινητοποίηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στην ΟΣΥΠΑ, προκειμένου να ενημερωθεί και μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί και έτσι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια