Πανγαία: Ενωμένοι προς ένα βιώσιμο μέλλον

1
6

Περιβάλλον-Ενέργεια-Οικολογία:

H Πανγαία, διοργανώνει την πρώτη της επίσημη διήμερη εκδήλωση στις 22  και 23 Ιανουαρίου 2011 στις 13:00 έως 18:00 (και στις δύο μέρες), στον  κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter

Διευθυνση:
Λ. Συγγρου 106, εναντι ΦΙΞ

Η ομάδα των ιδρυτών και των ενεργών μελών – συνεργατών του κινήματος  Zeitgeist στην Ελλάδα, προχώρησε στην ίδρυση της πρώτης  Μη  Κερδοσκοπικής Οργάνωσης με όνομα Pangea (Πανγαία), με άμεση συνεργασία  και την πλήρης υποστήριξη από τους ιδρυτές του The Venus Project, Jacque  Fresco & Roxanne Meadows. Ο σκοπός της οργάνωσης είναι μη κερδοσκοπικός  και κοινωφελής  πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η προώθηση στους  πολίτες, του κοινωνικού σχεδίου “The Venus Project” και της Οικονομίας  Βάσει Πόρων – Resource Based Economy.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 13:00 – 18:00

Προβολή της καινούργιας ταινίας του Peter Joseph με τίτλο Zeitgeist
III: Moving Forward.
Η ταινία αυτή (μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ) παρουσιάζει, σε συνέχεια της  ταινίας Zeitgeist: Addendum,  την πρόταση του απαιτούμενου μεταβατικού  σταδίου που θα οδηγήσει στην αλλαγή από το σημερινό χρηματοοικονομικό  σύστημα στο κοινωνικό μοντέλο της Οικονομίας των Πόρων (Resource Based  Economy).

Θα προηγηθεί:
Η παρουσίαση της Πανγαία ως πρώτης Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, σε άμεση  συνεργασία με το The Venus Project, που ασχολείται και προσπαθεί να  δώσει ρεαλιστικές λύσεις ολιστικά στα προβλήματα που μαστίζουν την  σύγχρονη κοινωνία.

Ομιλία του κ. Νικήτα Νικητάκου καθηγητή Παν. Αιγαίου και επικεφαλής της  Ερευνητικής Ομάδας του Σχεδίου Αι Στράτης,  με τίτλο «Πράσινη  Οικονομία».
Περίληψη: Η σημερινή κρίση είναι κρίση της οικονομικής πολιτικής των  επιλογών και των ελλείψεών της. Έχει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές  επιπτώσεις. Η κρίση οφείλεται στη μετακίνηση του συστήματος από έναν  τύπο συσσώρευσης (κυριαρχία των αγορών επί του κράτους και εμπέδωση στο  εσωτερικό του της κυριαρχίας των αγοραίων κανόνων του ανταγωνισμού) σε  έναν άλλο (αναβάθμιση του ρόλου του δημοσίου χώρου-κράτους). Με αφορμή  αυτή τη διαπίστωση έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή της μια νέα τάση  οικονομικής ανάλυσης της κοινωνίας με έμφαση στο περιβάλλον και σε  αντίθεση με τα νεοκλασικά πρότυπα ανάλυσης που διδάσκονται μέχρι σήμερα  στα πανεπιστήμια. Η νέα αυτή θεώρηση αποτελείται από τα οικονομικά της  βιώσιμης/πράσινης ανάπτυξης ή μη συμβατής οικονομικής θεώρησης.
Στην παρουσίαση θα γίνει μια αναδρομή στην  ιστορική ανάπτυξη των  θεωριών για την πράσινη οικονομία,  ανάλυση του κεντρικού οράματος, και  θα αναπτυχθεί η επανασύνδεση της οικονομίας με την φύση.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 13:00 – 18:00

Προβολή της καινούργιας ταινίας Zeitgeist III: Moving Forward

Θα προηγηθεί:
Σύντομη παρουσίαση της Πανγαία ως πρώτης Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, σε  άμεση συνεργασία με το The Venus Project, που ασχολείται και προσπαθεί  να δώσει ρεαλιστικές λύσεις ολιστικά στα προβλήματα που μαστίζουν την  σύγχρονη κοινωνία.

Ομιλία της κας.  Άρτεμις Μαγλαρά, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , μέλος της  Ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  με τίτλο «Αξιοποίηση της  Ηλιακής, Αιολικής και Κυματικής Ενέργειας για να λυθούν βασικά  προβλήματα ενέργειας, νερού και διαβίωσης στην Ελλάδα»
Περίληψη: Θα παρουσιαστούν νέες Οικολογικές Τεχνολογίες που αξιοποιούν  τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και που έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα.
Θα παρουσιαστούν παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών για παραγωγή ενέργειας,  πόσιμου νερού και άλλων προϊόντων. θα αναλυθούν οι ιδιαιτερότητες της  Ελλάδας και οι δυνατότητες  που υπάρχουν για ανάπτυξη εφαρμογών με τις  νέες οικολογικές τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα λύνουν  βασικά σημερινά προβλήματα όπως για παράδειγμα είναι της μόλυνσης του  περιβάλλοντος και του υψηλού κόστους παραγωγής ενέργειας.

Και στις δύο μέρες η είσοδος είναι δωρεάν.

Προσέλευση στις 13:00

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.