Ενημέρωση αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για αποθήκευση φυσικού αερίου

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη «Διερεύνηση των δυνατοτήτων μετατροπής του κοιτάσματος Φυσικού Αερίου “Νότιος Καβάλα” σε αποθηκευτικό χώρο», συζητήθηκε την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ύστερα από αίτημα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στη γενική πολιτική, γεωοικονομική, αναπτυξιακή προσέγγιση του θέματος, ενώ εν συνεχεία η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια του ΕΜΠ,Σοφία Σταματάκη, και ο τ. Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Μιχάλης Θωμαδάκης, έκαναν την παρουσίαση των ειδικότερων τεχνικών και νομικών – κανονιστικών χαρακτηριστικών, που επηρεάζουν τη μορφή και τον τρόπο υλοποίησης του έργου.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής ότι μέσα στην εβδομάδα θα ζητήσει και εγγράφως, από τους Γραμματείς του Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Κομμάτων, τις βασικές θέσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια