Φωτοβολταικός σταθμός στη θέση «Φοινικιά» Μεσολογγίου

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η εταιρεία «Ηλιάτωρ Ανώνυμη Ενεργειακή Α.Ε.».  προωθεί την κατασκευή φωτοβολταικού σταθμούς ισχύος 5 MW στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Ο φωτοβολταικός σταθμός από τους μεγαλύτερους τόσο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και γενικότερα στη χώρα, θα κατασκευαστεί στη θέση «Φοινικιά» του Δήμου Μεσολογγίου.

Είναι μια περιοχή με μεγάλη ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μετατροπή του νόμου σε πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πράσινων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στον τομέα των ΑΠΕ, όπου κατατίθενται συνεχώς νέες αιτήσεις για έργα.

Με τη λειτουργία του φωτοβολταικού σταθμού θα επιτευχθεί η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες στη συνέχεια θα διοχετεύονται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο ενισχύοντας έτσι το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας με καθαρή ενέργεια.

Επίσης, κατά την περίοδο της κατασκευής της μονάδας αλλά και κατά την λειτουργία της, θα υπάρξουν αρκετές θέσεις εργασίας, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά παρεμφερείς επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια