Αστακός: ανοιχτό το θέμα με το Κατάρ λέει ο Πάγκαλος

0
9
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

“Οι Καταρινοί είναι έτοιμοι να ξανασυζητήσουν οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση υπάρχει, υπό τον όρο να είναι σοβαρή και να προκύπτει ύστερα από προετοιμασία”, είπε ο κ.Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.και πρόσθεσε πως “ήταν συγκεχυμένη η αρχική μας πρόταση και αυτό δεν τους άρεσε. Αλλά πρέπει να σας πω ότι στο Κατάρ υπάρχει πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα, το οποίο και πρέπει να αξιοποιήσουμε”.

Ισχυρίστηκε δε πως οι Καταριανοί είπαν πως  «εμείς σας πουλάμε το υγροποιημένο αέριο και το μείγμα πετρελαίου που θα απαιτήσει η επένδυση, αλλά αυτός είναι ένας ρόλος. Αν θέλετε να μετέχουμε και στη μεταποίηση του “εμπορεύματος” ή την κατασκευή του υποσταθμού της επεξεργασίας του, αυτός είναι ένας άλλος ρόλος».

Τέλος, ο κ.Πάγκαλος απέκλεισε τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους και εξέφρασε την άποψη ότι «μεταξύ του 2012 και του 2013 μπορούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να ρίξουμε το έλλειμμα κάτω του 3% προκειμένου να σταματήσουμε την αύξησή του χρέους».

Για το econews

Newslink

Σχόλια