Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας;

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις εξαίρετες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο την Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του μίλησε για την προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ και την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις, ενώ τόνισε ότι στον ενεργειακό τομέα μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «όλοι μιλούν για τον ενεργειακό τομέα», ωστόσο ο ίδιος, που κατάγεται από αγροτική περιοχή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα, όπου το Ισραήλ σημειώνει «μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία, αλλά και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, απαντώντας ο κ. Λίμπερμαν επισήμανε ότι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα του μετέφεραν ότι δεν θυμούνται ποτέ στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο χωρών να έφτασαν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ενώ μίλησε και για τις καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εβραϊκή κοινότητα.

Σε ό,τι δε αφορά τα αγροτικά θέματα, ο Ισραηλινός υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του, ενώ δήλωσε λάτρης του ελαιολάδου της Καλαμάτας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια