Η Κίνα βάζει νέους στόχους για τη μείωση εκπομπών

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το 2011 θα μειώσει τις εκπομπές της, απορρίπτοντας προτάσεις για κατασκευαστικά έργα που ρυπαίνουν πολύ και αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού  υπουργείου Περιβάλλοντος  επισημαίνεται ότι νέος στόχος είναι η μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου, διοξειδίου του θείου και άλλων εκπομπών κατά 1,5% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2010.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, η Κίνα είναι πρώτη σε ρύπανση καθώς οι ενεργειακές της ανάγκες αυξάνονται σημαντικά κάθε χρόνο.

Η συνεχής αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης οφείλεται στο γεγονός ότι σταμάτησε πλέον να αποτελεί αγροτική χώρα και παρουσιάζει σημαντική βιομηχανική ανάπτυξη. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων γνωρίζουν μεγάλη άνθηση, ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές που διψούν για ενέργεια κατακλύζουν τα σπίτια.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος στην έκθεση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου, τα κατασκευαστικά έργα που δεν πληρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα δεν θα αδειοδοτούνται.

Στο μεταξύ αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά την κατασκευαστική διαδικασία, αλλά και σύγχρονες εγκαταστάσεις για διαχείριση αποβλήτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια