Ενεργειακοί Επιθεωρητές: τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το ζήτημα των ενεργειακών επιθεωρητών:

«Παρόλο που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της δημιουργεί έντονα ερωτηματικά για την πραγματική της πρόθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ενεργειακοί επιθεωρητές οι οποίοι εδώ και λίγες ημέρες είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ακινήτων για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η κυβέρνηση μιλούν για απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην αγορά και την ίδια στιγμή τις περιχαρακώνουν αποκλείοντας άλλα εξίσου συναφή με την ενεργειακή αποδοτικότητα επαγγέλματα, επιβάλουν χωρίς πειστική επιχειρηματολογία ως προϋπόθεση την 10ετή εμπειρία αποκλείοντας νέους ανθρώπους να μπουν στο επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή και κατοχυρώνουν για άλλη μία φορά κατώτατες αμοιβές οι οποίες πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά την οικονομική κρίση, είναι διπλάσιες από αυτές που προέβλεπε το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται χωρίς πυξίδα. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που δεν έχει μόνο περιβαλλοντικές αλλά και αναπτυξιακές διαστάσεις καθώς μπορεί να ανοίξει μία νέα αγορά στη χώρα μας και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να το αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην Αγγλια οπου ξεκινησαν να υπαρχουν τα ενεργειακα πιστοποιητικα, πρωτο μαλημα της κυβερνησης τους ηταν η μειωση της ανεργιας.
    Το επιμελητηριο οπου θα πρεπει να πιστοποιηθει και να εγραφει καποιος στην Αγγλια ειναι το επιμελητηριο υδραυλικων & μηχανικων θερμανσης (www.ciphe.org.uk ) οπου ειναι πολυ ευκολη η εγγραφη με λιγα σεμιναρια για οποιονδιποτε πολιτη ο οποιος ειναι αποφοιτος λυκειου και εχει καποιες τεχνικες γνωσεις απο ΙΕΚ, η ακομα οταν εχει σπουδασει παρεμφερει αντικειμενα οπως, μαθηματικα , φυσικη κλπ.
    Ενω στην ελλαδα στο ονομα του κοινωνικου σοσιαλιστικου κρατους και της πρασινης αναπτυξης, εχουν το δικαιωμα αυτο μονο η συντεχνιες του ΤΕΕ.
    Ντροπη, αισχος και αυτη ειναι η καταντια της πρασινης αναπτυξης για τον τοπο μας.

Comments are closed.