ΔΕΗ: παρατάσεις για την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα δοθούν όσες παρατάσεις χρειαστεί για να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως εξαλείφθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απέτρεψαν τους δικαιούχους στο να κάνουν αιτήσεις και πλέον με ένα τηλεφώνημα, στο ΚΕΠ του Δήμου και στον διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ, μπορεί εκείνος που πληρεί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο οικιακό τιμολόγιο και να απολαμβάνει μειώσεις έως 30% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό ΠΕΚΑ είπε πως «τα παίρνετε από τέσσερις μεριές από τους καταναλωτές, ειδικά από τους μικρούς για να τα δώσετε στους πλούσιους. Κάνετε κομπίνες με τα τιμολόγια, την κατάργηση της κλιμακωτής τιμολόγησης, με την ενσωμάτωση αύξησης του ΦΠΑ στους περσινούς λογαριασμούς … ».

Ο κ. Μανιάτης υποστήριξε πως το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για ηλεκτρισμό, από ότι το 2010, απάντησε ο υφυπουργός Ενέργειας κι εξήγησε πως από αυτά τα 100 εκατ. λιγότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 40 εκατ. τα νοικοκυριά.

Ο υφυπουργός έθεσε ως στόχο την ένταξη ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόλις 200.000 αιτήσεις.

Για το econews

Newslink

Σχόλια