Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: κατάθεση εναλλακτικής πρότασης στις βουλγαρικές ενστάσεις

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αναβολή της έκδοσης οριστικής απόφασης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ιστοσελίδα Mediapool η αναβολή οφείλεται σε σχετικό αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας «Trans Balkan Pipeline» για την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων σχετικά με την εκφόρτωση του αργού πετρελαίου από τα πετρελαιοφόρα στο λιμάνι του Μπουργκάς.

Υπενθυμίζεται πως η βουλγαρική πλευρά είχε «παγώσει» τις εργασίες κατασκευής του αγωγού προφασιζόμενη περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη μεταφόρτωση πετρελαίου στα ανοιχτά του Μπουργκάς.

Η προθεσμία υποβολής εναλλακτικής πρότασης της κατασκευάστριας εταιρείας είναι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2011.

Εντωμεταξύ η Ρώσοι πιέζουν τους Βούλγαρους να αποπληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί για τις μέχρι στιγμής εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η βουλγαρική πλευρά συνεχίζει να μην καταβάλει τη συνδρομή της για το 2009 αλλά και για το 2010, παρά τη δέσμευση της βουλγαρικής πλευράς (τον περασμένο Ιούλιο) ότι τα 5 εκ. ευρώ (υποχρεώσεις του 2009) θα πληρωθούν σε διάστημα 3 – 4 μηνών.

Για το econews

Newslink

Σχόλια