Κίνα: συμφωνία με Καναδά για αγορά προϊόντων φώκιας

1
37

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η καναδική βιομηχανία φώκιας βρήκε νέα αγορά για να διοχετεύει τα προϊόντα της, αφού η Κίνα έδωσε πράσινο φως στους καταναλωτές της για την αγορά κρέατος και λίπους φώκιας από τον Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, πρόκειται για προϊόντα που μετά από μεγάλους αγώνες περιβαλλοντικών οργανώσεων αποκλείστηκαν από τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και Καναδά, ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική πώληση επιπλέον προϊόντων, όπως για παράδειγμα γούνα φώκιας.

«Η κινεζική αγορά δίνει νέες προοπτικές στην καναδική βιομηχανία φώκιας», τόνισε σε δηλώσεις της η Καναδή υπουργός Αλιείας Gail Shea.

Αν και οι πωλήσεις κρέατος και λίπους φώκιας αποφέρουν λιγότερα κέρδη συγκριτικά με την πώληση γούνινων  προϊόντων, η συμφωνία αναμένεται να αντισταθμίσει σε ένα βαθμό την οικονομική ζημιά από την απαγόρευση πώλησης  προϊόντων φώκιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη απέκλεισε από την αγορά της τα προϊόντα φώκιας έπειτα από πιέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που καταγγέλλουν ότι το κυνήγι φώκιας είναι εξαιρετικά βάναυσο.

Οι Καναδοί κυνηγοί φώκιας, που στην πλειοψηφία τους είναι αυτόχθονες Ινουίτ, υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες για «απάνθρωπο κυνήγι» στηρίζονται σε πρακτικές που σταμάτησαν να εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα χαρακτηρίζουν την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων φώκιας  στην ΕΕ «επίθεση στον παραδοσιακό τρόπο ζωής».

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να πεί κανείς..σε τέτοια γεγονότα μένεις άφωνος..
    ώσπου η σιωπή γίνει οργή.
    Αναρωτιέμαι..όπως κάποιοι στήνουν ενέδρες στα ζώα, υπάρχουν άλλοι να στήνουν ενέδρες σ αυτούς?
    Κάποιος που σκοτώνει ζώο, όχι για επιβίωση, αλλά για κέρδος,
    τότε μάλλον είναι ικανός να σκοτώσει και άνθρωπο.

Comments are closed.