Τα 10 σημαντικότερα είδη κοραλλιών παρουσιάστηκαν (video)

0
727

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η ΜΚΟ Zoological Society of London (ZSL), παρουσίασε ένα video με τα 10 σημαντικότερα είδη κοραλλιών στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph.

Η εν λόγω κίνηση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους κοραλλιογενείς υφάλους που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, από την κλιματική αλλαγή.

Τα 10 σημαντικότερα είδη κοραλλιών στον κόσμο είναι : Elegance coral, Crisp pillow coral, Horastrea coral, Pillar coral, Elliptical star coral, Mushroom coral, Parasimplastrea coral, Pearl bubble coral, Ctenella coral και Elkhorn coral.

Η λεύκανση είναι η χειρότερη «επιδημία» που μαστίζει τα κοράλλια, πάνω από μια δεκαετία.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι γνωστοί για τη σημαντική θαλάσσια βιοποικιλότητα τους, αφού αποτελούν «πηγή ζωής», καθώς εμφανίζονται περισσότερα είδη, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Η κλιματική αλλαγή είναι απειλή για τα κοράλλια και τα μικροσκοπικά φυτά που ζουν στους ιστούς τους. Η λεύκανση των κοραλλιών που προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, έχει πλήξει πολλούς υφάλους.

Η εξαφάνιση τους θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα και στην αλιεία.

Περισσότερο από 1 δις άνθρωποι εξαρτούνται οικονομικά από τους κοραλλιογενείς υφάλους, που αλλιώς τους αποκαλούν «τροπικά δάση των ωκεανών».

Επίσης, πολλά είδη ψαριών τους χρησιμοποιούν ως καταφύγιο αλλά και για την εύρεση της τροφής τους.

Δείτε το video

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια