«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης Ιωαννίνων

0
25

Περιβάλλον- Ενέργεια-  Οικολογία.

Εγκρίθηκε  από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία ανάθεσης του έργου αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη Ιωαννίνων, δίνοντας το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», το έργο αποκατάστασης είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου» με προϋπολογισμό 7,78 εκατομμύρια ευρώ και τελικό δικαιούχο τη ΔΕΥΑΙ.

Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος δήλωσε «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα, που έρχεται να απαντήσει σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Τα προβλήματα που συνάντησε το έργο αυτό ανήκουν πλέον στο παρελθόν και στο εξής δεν θα υπάρξει καμία χρονοτριβή στην εκτέλεσή του.

Τα θέματα προστασίας περιβάλλοντος είναι άμεσης προτεραιότητας και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων η νέα δημοτική αρχή, δεν θέλει να είναι ουραγός, αλλά στοχεύει να βρίσκεται στην πρωτοπορία».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια