Ο αστυνομικός που έγινε ακτιβιστής!

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ακυρώθηκε η δίκη των έξι ακτιβιστών που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να καταλάβουν ένα σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Nottingham της Αγγλίας, καθώς ένας «μάρτυρας κλειδί» αποφάσισε να καταθέσει υπέρ τους.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Mark Kennedy, ο οποίος το 2000, στο πλαίσιο μυστικής αποστολής, κατάφερε να εισχωρήσει σε μια περιβαλλοντική οργάνωση.

Έκτοτε ζούσε διπλή ζωή. Συστηνόταν ως Mark Stone και προσποιούνταν τον ακτιβιστή.

Σταδιακά όμως ο «μυστικός πράκτορας» απομακρύνθηκε από τον στόχο του και αντί να μεταφέρει απλά τις πληροφορίες, άρχισε να συμμετέχει σε διαδηλώσεις και να προσελκύει νέα μέλη στην περιβαλλοντική οργάνωση που συμμετείχε.

«Δεν μιλάμε για κάποιον που βρισκόταν στις συναντήσεις μας και κρατούσε σημειώσεις. Ήταν μέσα στα πράγματα», δήλωσε ένας από τους έξι ακτιβιστές που κατηγορούνται για τον σχεδιασμό επίθεσης στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Ratcliffe-on-Soar.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός τους βοηθούσε να σχεδιάσουν τη συγκεκριμένη επίθεση, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση διαδηλώσεων κατά τη Σύνοδο των G8 στο Gleneagles το 2005.

Το μυστικό του Mark Kennedy αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι φίλοι του από την περιβαλλοντική οργάνωση έψαξαν το διαβατήριό του καθώς θεωρούσαν ύποπτη τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph,  η δίκη των έξι ακτιβιστών, που  θα ξεκινούσε τη Δευτέρα, ακυρώθηκε όταν ο αστυνομικός είπε ότι θα παρουσίαζε στοιχεία στο δικαστήριο για να τους υπερασπιστεί.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια