ΥΠΕΚΑ: Ενημέρωση για την Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου στη Νότια Καβάλα

0
1
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για αύριο, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, ορίστηκε η σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ύστερα από αίτημα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, προς τον Πρόεδρό της, Γ. Δριβελέγκα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για το πόρισμα στο οποίο κατέληξε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που είχε συγκροτηθεί, αναφορικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μετατροπής σε αποθηκευτικό χώρο του -υπό εξάντληση- κοιτάσματος Φυσικού Αερίου «Νότιος Καβάλα».

Το έργο, εκτιμώμενου επενδυτικού προγράμματος 400 εκατ. Ευρώ, αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και τεχνικών υποδομών της περιοχής και της υπάρχουσας τεχνογνωσίας για αποθήκευση φυσικού αερίου, με στόχο τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας για την χώρα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, η τεχνικά και επιστημονικά ορθή αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της φυσικής υποδομής που υπάρχει, διασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, με ημερήσια παροχή τουλάχιστον 4 εκατ. κυβικών μέτρων για 90 ημέρες.

Πηγή ΥΠΕΚΑ

Σχόλια