Τουλάχιστον 12 νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία :

Το απόλυτο χάος επικρατεί και σήμερα στην Αυστραλία με τις σφοδρές πλημμύρες να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 12 ανθρώπων στις πόλεις του Μπρισμπέιν, όπου περισσότερες από 20.000 κατοικίες απειλούνται από τα ορμητικά νερά.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στο Κουίνσλαντ, “Αννα Μπλάι, προειδοποιεί ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά στη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες διάσωσης, τονίζοντας ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται ήδη σε 90.

«Η αστυνομία εκφράζει μεγάλες ανησυχίες για την τύχη 15 ακόμη ανθρώπων», είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός.

Συνολικά, με τα δύο νέα θύματα οι πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν προκαλέσει το θάνατο 23 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Για λόγους ασφαλείας στα κτήρια του Μπρισμπέιν το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε. Τα νερά κατακλύζουν την πρωτεύουσα της πολιτείας του Κουίνσλαντ, καθώς έχουν ήδη πλημμυρίσει πάνω από 9.000 κτήρια, το 10% των συνολικών ακινήτων της πόλης.

Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών υπολογίζεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας -4,9 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ- και η απολεσθείσα παραγωγή στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Σχόλια