ΡΑΕ: «φρένο» στις ΕΠΑ για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Φραγμό στην προοπτική δραστηριοποίησης των Εταιριών Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας στην πώληση φυσικού αερίου για κίνηση οχημάτων βάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σχετική γνωμοδότηση εκδόθηκε μετά από ερώτημα της ΕΠΑ Αττικής η οποία έθεσε, συγκεκριμένα, τα ερωτήματα αν οι ΕΠΑ έχουν τη δυνατότητα:

-πώλησης φυσικού αερίου σε πρατήρια τα οποία στη συνέχεια θα μεταπωλούν φυσικό αέριο σε καταναλωτές με σκοπό την κίνηση οχημάτων

-προμήθειας φυσικού αερίου σε πελάτες τους οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο στο στόλο αυτοκινήτων τους και

-ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων ή εγκαταστάσεων συμπίεσης φυσικού αερίου και στη συνέχεια πώλησης συμπιεσμένου φυσικού αερίου σε καταναλωτές.

Η ΡΑΕ απάντησε αρνητικά και στα τρία ερωτήματα εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν προβλέπεται στην άδεια διανομής που έχει χορηγηθεί στις ΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ διαθέτει δύο σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο, στα Άνω Λιόσια και την Ανθούσα και αναμένεται να κατασκευάσει τρίτο σταθμό στου Ρέντη.

Από τα υφιστάμενα πρατήρια εφοδιάζονται 416 λεωφορεία φυσικού αερίου της ΕΘΕΛ και 106 απορριμματοφόρα των Δήμων που κινούνται με φυσικό αέριο, ενώ ο σταθμός της Ανθούσας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο και ως σταθμός ανεφοδιασμού των οχημάτων ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσεως με κινητήρα φυσικού αερίου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια