Κύπρος: γεωτρήσεις για φυσικό αέριο τον Οκτώβριο

1
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Αν επισπευθούν οι διαδικασίες, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο από την αμερικανική εταιρεία Noble στο οικόπεδο 12 στην κυπριακή ΑΟΖ», υποστήριξε στην εφημερίδα «Πολίτης», ο διευθυντής Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Σόλων Κασίνης.

«Το κοίτασμα αυτό συγκρίνεται ευνοϊκά με το αέριο, που εντοπίστηκε στην περιοχή Ταμάρ του Ισραήλ και η αξιοποίησή του πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Κασίνης και διευκρίνισε ότι δεν κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση από ισραηλινής πλευράς για προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο (με συγκεκριμένες ποσότητες και τιμές), αλλά ότι ισραηλινές εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία.

Για το ίδιο ζήτημα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Χαράρι δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από τους Ισραηλινούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους είναι καιρός στην ανεξάρτητη Κύπρο να λαμβάνονται ανεξάρτητες αποφάσεις γεωτρήσεων, και ένεκα τούτου σας εύχομαι καλή επιτυχία και μια μελλοντική θαρραλέα πολιτική απέναντι στους κατοχικούς, που με 18% ακολουθούν μια απαίσια πολιτική απ΄ ότι οι σοβιετικοί στις βαλτικές χώρες με 30% Ρώσους. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Comments are closed.