Έξι μήνες φυλάκιση για τον «βασανιστή της Καλλιθέας»

1
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 1000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον «βασανιστή της Καλλιθέας», σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο «Αδεσποτολόγιο».

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του, που άσκησε έφεση, ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η γνωμάτευση της κτηνιάτρου και οι φωτογραφίες του ζώου.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατάθεσε η αδερφή του κατηγορουμένου, η οποία δήλωσε ότι ο αδερφός της είχε βρει το σκυλάκι πριν λίγο καιρό, το πήγε στον κτηνίατρο και έκτοτε ακολουθούσε αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, που περιέλουζε συστηματικά το πέντε μηνών κουτάβι του με καυστικές ουσίες, συνελήφθη στις 26 Δεκεμβρίου έπειτα από καταγγελία των κατοίκων της περιοχής που άκουσαν για άλλη μια φορά το ζώο να ουρλιάζει.

Το σκυλάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού. Η κτηνίατρος που το εξέτασε όταν βρέθηκε είχε δηλώσει ότι σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη, ενώ στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί.

Το κουτάβι είναι καλύτερα στην υγεία του, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τα εξωτερικά τραύματα, επισκέπτεται την κτηνίατρο και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Το ανυπεράσπιστο σκυλάκι κατάφερε να σωθεί επειδή οι γείτονες του δράστη στην Καλλιθέα κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να βάλουν τέλος στα βασανιστήρια που υπέμενε.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι καταλυτική ήταν και η παρέμβαση της οργάνωσης «Αδεσποτολόγιο», που περιέθαλψε το άτυχο τετράποδο και έδωσε αγώνα για να μην επιστρέψει ποτέ στον βασανιστή του.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.