Αυστραλία: βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των πλημμυρών που πλήττουν τη βορειοδυτική Αυστραλία είναι 9 νεκροί και 66 αγνοούμενοι, όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στα προάστια της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Αυστραλίας, του Μπριμπέιν, καθώς αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες.

Περίπου 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ , πληθυσμού 2 εκατ. κατοίκων, που έχει πληγεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας 15.000 κάτοικοι της πόλης θα πληγούν από τις πλημμύρες.

Επίσης, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Μπρισμπέιν.

Σημειώνεται ότι πριν 37 χρόνια από τις πλημμύρες στο Μπρισμπέιν έχασαν τη ζωή του 14 άνθρωποι και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 6.700 σπίτια.

Χθες εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας που πλημμύρισε τους δρόμους της Τουγούμπα, δυτικά του Μπρισμπέιν, παρασύρθηκαν πεζοί και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, περισσότεροι από 40 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων από τις στέγες των σπιτιών τους, όπου είχαν καταφύγει, ενώ αγνοούνται 66.

Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Κουίνσλαντ αποδίδονται στο κλιματικό φαινόμενο Λα Νίνια στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο οικονομικός απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές μπορεί να ανέλθει σε 6 δις δολάρια, καθώς έχουν καταστραφεί σπίτια, δρόμοι, το σιδηροδρομικό δίκτυο και έχει πληγεί ο τομέας εξαγωγών άνθρακα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια