ΔΕΗ: επενδύσεις σε ΑΠΕ προανήγγειλε ο Α. Ζερβός

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ένα χρόνο από τώρα, η ΔΕΗ θα είναι μία «άλλη επιχείρηση», δήλωσε την Τρίτη στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, εξηγώντας ότι θα γίνουν επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας και 2 δισ. στις ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο κ. Ζερβός επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που, μαζί με το νέο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, θα κατατεθεί κι ένα πενταετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι την επόμενη πενταετία θα αποσυρθούν παλαιές μονάδες -λιγνιτικές, πετρελαϊκές και φυσικού αερίου- 2.500 MW, ενώ θα μπουν στο σύστημα αντιστοίχως 1.200 MW φυσικού αερίου, 1.000 MW από ΑΠΕ καθώς και υδροηλεκτρικά, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από το λιγνίτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη αύξηση των τιμολογίων της επιχείρησης, ο κ. Ζερβός είπε ότι «με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς, δεν μπορεί να ισχύσει αυτό που γινόταν κάποτε, τα εμπορικά τιμολόγια να επιδοτούν τα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια».

«Δεν μπορείς να πουλάς κάτω του κόστους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια