Ενέργεια: χρηματοδότηση επενδύσεων 1 δις ευρώ

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και οι υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, υπέγραψαν αποφάσεις που προβλέπουν τη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων ύψους άνω του 1 δις ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», πρόκειται για έργα υποδομής της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ στα οποία περιλαμβάνονται:

-Επεκτάσεις των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 583,3 εκ ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 218,6 εκ. ευρώ.

Επίσης προωθείται το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων, που θα συντελέσει στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού ανανεώσιμων πηγών των νησιών, την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού των νησιών και του ηπειρωτικού συστήματος την απεξάρτηση, σε σημαντικό βαθμό, της χώρας από το πετρέλαιο, τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από την ηλεκτροπαραγωγή.

-Έργα με στόχο την ενίσχυση δυναμικότητας και ευστάθειας του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου συνολικού προϋπολογισμού 423,2 και Δημόσιας Δαπάνης 149,3 εκ. ευρώ.

Ακόμη, μεταξύ των άλλων προωθείται η κατασκευή τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου  στην Ρεβυθούσα, που θα συμβάλλει στην ασφάλεια εφοδιασμού καθώς και στην ενίσχυση της δυνατότητας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης της ζήτησης.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια