Έλεγχοι για διοξίνες από τον ΕΦΕΤ

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επείγουσα διενέργεια ελέγχου για το αν οι εισαγωγείς έμποροι κρέατος και ζώντων ζώων έχουν εισάγει και προμηθεύσει την ελληνική αγορά, με προϊόντα προερχόμενα από τις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Γερμανίας, ζήτησε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) με αφορμή το νέο σκάνδαλο διοξινών.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», εντολή στον ΕΦΕΤ να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα προϊόντα από τη Γερμανία μολυσμένα με διοξίνη.

Στο μεταξύ,  το γερμανικό διατροφικό σκάνδαλο παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αβγά από τα αγροκτήματα όπου εντοπίστηκε διοξίνη εξήχθησαν από τη Γερμανία στη Βρετανία και στην Ολλανδία, με τη μορφή επεξεργασμένων προϊόντων για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αν και ο όμιλος που προμηθεύει τα εργοστάσια ζωοτροφών γνώριζε από το Μάρτιο για το πρόβλημα, δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις γερμανικές αρχές.

Στη Γερμανία 4.700 φάρμες έκλεισαν προληπτικά. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, 3.000 τόνοι ζωοτροφής, που είχε μολυνθεί με διοξίνη, εστάλησαν σε φάρμες.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια