Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

0
3

Ειδήσεις Περιβάλλον.

Οι τρόποι υλοποίησης των στόχων του Ρυθμιστικού Σχεδίου και του Προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 αλλά και η ανακύκλωση ήταν το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στην Υπουργό Περιβάλλοντος  Τίνα Μπιρμπίλη και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Θεσσαλονίκη 2012 και του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά στα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την πόλη δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

Από τη πλευρά της η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι, κατόπιν ενεργειών του εποπτευόμενου από το ΥΠΕΚΑ Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.), με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης (Ε.Ε.Α.Α.) θα δοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης απορριμματοφόρα και κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη πόλη. Δήλωσε επίσης ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου για αγορά απορριμματοφόρων αποκομιδής απορριμμάτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια