Κομφούζιο για το συμψηφισμό του ΦΠΑ

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αναζητεί τρόπους για τη διεύρυνση συμψηφισμού του ΦΠΑ στις οφειλές μεταξύ του Δημοσίου και επιχειρήσεων και ιδιωτών το υπουργείο Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα σύγχιση και ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ρήγα, στη Βουλή για τον συμψηφισμό χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με την επιστροφή ΦΠΑ.

Για ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς ώστε να μην προσκρούσει στην κοινοτική νομοθεσία για το ΦΠΑ κάνει λόγο το υπουργείο οικονομικών.

«Δεν συζητάμε αναδιάρθρωση»

Αισιοδοξία Παπακωνσταντίνου για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου το Μάρτιο από το μηχανισμό στήριξης – με δηλώσεις του στο Ρόιτερς επανέφερε το ζήτημα της αγοράς ομολόγων από την Κίνα και διέψευσε συζητήσεις με ιδιώτες-κατόχους ομολόγων για αναδιάρθρωση του χρέους. Κορυφαίος μάνατζερ της Pimco βλέπει αναδιάρθρωση του χρέους Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και προτείνει έξοδό τους από το ευρώ.

Υπερχρεωμένοι πολίτες

Να ανταποκριθούν στις αιτήσεις των υπερχρεωμένων πολιτών για συμβιβαστική ρύθμιση των χρεών τους κάλεσε τις τράπεζες η κυβέρνηση. Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με το αιτιολογικό ότι, οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν το νόμο και συστηματικά αγνοούν τις αιτήσεις που δέχονται από τους δανειολήπτες, θα ζητήσει σύμφωνα με τη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Πηγή Αθήνα 9,84

Σχόλια