Ολόκληρη η Αυστραλία μια νέα «Κιβωτός του Νώε»

0
2

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η στέγη ενός κινηματογράφου, στον οποίο βρίσκονταν 16 άνθρωποι, κατέρρευσε στην πόλη Μπάθερστ, 75 χλμ δυτικά του Σίδνεϊ, εξαιτίας των πλημμυρών που μαστίζουν την Αυστραλία, μετέδωσε  η κρατική τηλεόραση.

Από τα τέλη του περασμένου μηνός η Αυστραλία έχει γνωρίσει τις πλέον πρωτοφανείς καταιγίδες για δεκαετίες και οι αρχές υπολογίζουν σε 200.000 τους πληγέντες.

Τριάντα έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την κατάρρευση της στέγης δυτικά του Σίδνεϊ, εξαιτίας της ραγδαίας καταιγίδας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Η αστυνομία και τα συνεργία διάσωσης εντόπισαν 36 ανθρώπους που έφεραν ελαφρά τραύματα. Όλοι τους βγήκαν από το κτήριο», τόνισε η αστυνομία της Νότιας Νέας Ουαλίας.

Νωρίτερα, τα κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, 16 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον κινηματογράφο όταν υποχώρησε η οροφή, έπειτα από μία δυνατή καταιγίδα. την Αυστραλία, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Χθες, η χώρα κατέγραψε τον πρώτο νεκρό από την κακοκαιρία στο πρόσωπο μίας γυναίκας 41 ετών, της οποίας το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά.

Πηγή Newsbomb

Σχόλια